302 Θ. ΧΗΜΕΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (κατ΄ επιλογήν υποχρεωτικό / Ώρες μαθήματος: 5 / Ώρες εργαστηρίου: 0 / Πιστωτικές μονάδες: 8 )
Περιεχόμενο μαθήματος:
Εισαγωγή στη Χημεία και Τεχνολογία τροφίμων. Η Χημεία του Νερού. Πρωτεΐνες και Υδατάνθρακες. Ανόργανα Συστατικά, Βιταμίνες και Εμπλουτισμένα Τρόφιμα. Λιπαρές 'Ύλες: Δομές και Χημικές ιδιότητες. Ένζυμα. Πρόσθετα τροφίμων. Ανεπιθύμητα ουσίες στα τρόφιμα. Αντιδράσεις αλλοίωσης των τροφίμων, φυσικά αντιοξειδωτικά, τρόποι και διεργασίες για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων, φυσικά αντιοξειδωτικά. Χημεία και Τεχνολογία κρέατος. Χημεία και τεχνολογία γάλακτος και των προϊόντων του. Χημεία και Τεχνολογία δημητριακών. Χημεία και τεχνολογία αλκοολούχων ποτών. Χρωματογραφική ανάλυση τροφίμων.
Συγγράμματα:
Περίγραμμα Μαθήματος: Αρχείο PDF