Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων

302 Θ. ΧΗΜΕΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

302 Θ. ΧΗΜΕΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (κατ΄ επιλογήν υποχρεωτικό / Ώρες μαθήματος: 5 / Ώρες εργαστηρίου: 0 / Πιστωτικές μονάδες: 8 )

Περιεχόμενο μαθήματος:

Εισαγωγή στη Χημεία και Τεχνολογία τροφίμων. Η Χημεία του Νερού. Πρωτεΐνες και Υδατάνθρακες. Ανόργανα Συστατικά, Βιταμίνες και Εμπλουτισμένα Τρόφιμα. Λιπαρές 'Ύλες: Δομές και Χημικές ιδιότητες. Ένζυμα. Πρόσθετα τροφίμων. Ανεπιθύμητα ουσίες στα τρόφιμα. Αντιδράσεις αλλοίωσης των τροφίμων, φυσικά αντιοξειδωτικά, τρόποι και διεργασίες για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων, φυσικά αντιοξειδωτικά. Χημεία και Τεχνολογία κρέατος. Χημεία και τεχνολογία γάλακτος και των προϊόντων του. Χημεία και Τεχνολογία δημητριακών. Χημεία και τεχνολογία αλκοολούχων ποτών. Χρωματογραφική ανάλυση τροφίμων.

Συγγράμματα:

  1.  Ζαμπετάκης Ιωάννης, Προεστός Χαράλαμπος, Μαρκάκη Παναγιώτα (2014), Χημεία Τροφίμων, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΕ. Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: [41962611]
  2.  Κιοσέογλου Β., Μπλέκας Γ. (2010), Αρχές Τεχνολογίας Τροφίμων, ΓΑΡΤΑΓΑΝΗΣ ΑΓΙΣ-ΣΑΒΒΑΣ. Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: [3914]
  3.  Δ. Μπόσκου . Χημεία Τροφίμων. Νέα Έκδοση. 2004. Εκδ . Γαρταγάνη. Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο:  [3944]
  4.  Belitz Hans - Dieter, Grosch Werner, Schieberle Peter, (2011), Χημεία Τροφίμων, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α. ΤΖΙΟΛΑ & ΥΙΟΙ Α.Ε. Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: [18549076].

Περίγραμμα Μαθήματος: Αρχείο PDF