Υπεύθυνος εργαστηρίου: Αντωνία Τέρπου
Στελέχη εργαστηρίου: Νίκη Μαραγκού
Εξοπλισμός εργαστηρίου:
- ΖΥΓΟΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
- ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΖΥΓΟΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΕΚΑΔΙΚΩΝ
- ΚΛΙΒΑΝΟΣ ΞΗΡΑΝΣΗΣ
- ΦΟΥΡΝΟΣ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
- ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
- ΑΝΑΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΥΠΟΥ VORTEX
- ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΑΝΑΔΕΥΤΗΡΑΣ
- ΥΔΑΤΟΛΟΥΤΡΟ
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΥΔΑΤΟΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΕΝΟΥ ΥΔΑΤΟΣ
- ΣΕΤ ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΠΙΠΕΤΩΝ
- ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΡΟΧΟΪΔΑ
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΧΗΜΕΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ pH ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ
- ΦΑΣΜΑΤΟΦΩΤΟΜΕΤΡΟ UV-VIS ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑΤΟΦΩΤΟΜΕΤΡΟ UV-VIS
- ΧΡΩΜΑΤΟΜΕΤΡΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
- ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
- ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΕΪΝΙΚΟΥ ΑΖΩΤΟΥ
- ΚΡΥΟΣΚΟΠΙΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
- ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΛΙΠΟΥΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
- ΣΥΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΠΕΡΚΑΘΑΡΟΥ ΥΔΑΤΟΣ
- ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΩΝ
- ΕΠΩΑΣΤΙΚΟΣ ΚΛΙΒΑΝΟΣ
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΟΦΘΑΛΜΙΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
Δράση εργαστηρίου: Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι φοιτητές να γνωρίσουν κλασσικές τεχνικές ανάλυσης τροφίμων (ογκομέτρηση, σταθμική ανάλυση, εκχύλιση, μέτρηση ειδικού βάρους) και πιο σύγχρονες ενόργανες και αυτοματοποιημένες τεχνικές ανάλυσης τροφίμων (φασματοσκοπία) οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ποιότητας διαφορετικών ειδών τροφίμων.
Διδακτέα μαθήματα που κάνουν χρήση του εργαστηριακού εξοπλισμού: 503 Ε. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Φωτογραφικό υλικό: