Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων

607 Θ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

607 Θ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ( Επιλογής / Ώρες μαθήματος: 3 / Ώρες Εργαστηρίου: 0 / Πιστωτικές μονάδες: 4)

Περιεχόμενο μαθήματος: 

Ιστορική ανασκόπηση της διαδικασίας διαχείρησης υποπροϊόντων γεωργικών επιχειρήσεων σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο. Κατηγορίες υποπροϊόντων. Εθνική και ενωσιακή νομοθεσία και γεωργικά υποπροϊοντα. Είδη, συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασια/μεταποίηση γεωργικών υποπροϊόντων . Τυποποίηση, πιστοποίηση και αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων προκείπτουν από την διαχείριση γεωργικών υποπροϊόντων.Διατροφική αξία προϊόντων που προκύπτουν από την διαχείριση γεωργικών υποπροϊόντων. Παραδείγματα σύγχρονων βιώσιμων μονάδων διαχείρισης γεωργικών υποπροϊόντων.

Συγγράμματα:

  1. Βιομηχανία τροφίμων και περιβάλλον, Γκέκας Βασίλης, Μπαλτά- Μπρούμα Καλλιόπη,  Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 18548815 ,1η έκδοση, εκδόσεις Α.Τζιόλα & Υιοι Α.Ε.  (2005)
  2. Περιβάλλον και βιομηχανική ανάπτυξη, Τόμος Β', Καλδέλλης Ιωάννης Κ., Κονδύλη Αιμιλία Μ., Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 22963, 1η έκδοση, εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε.  (2005)
  3. Διαχείριση του περιβάλλοντος, Επιχειρήσεις και βιώσιμη ανάπτυξη, Καρβούνης Σωτήρης Κ., Γεωργακέλλος Δημήτριος Α., Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 22702, 2η έκδοση, εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε.  (2003)

Περίγραμμα Μαθήματος:  Αρχείο PDF