703 Θ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ( Επιλογής / Ώρες μαθήματος: 3 / Ώρες Εργαστηρίου: 0 / Πιστωτικές μονάδες: 4)
Περιεχόμενο μαθήματος:
- Ιστορική ανασκόπηση της διαδικασίας μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
- Κατηγορίες προϊόντων και υποπροϊόντων που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες στην διαδικασία της μεταποίησης.
- Εθνική και ενωσιακή νομοθεσία διαδικασίας μεταποίησης.
- Είδη, συλλογή, αποθήκευση, μεθοδολογία μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων
- Τυποποίηση, πιστοποίηση και εμπορευσιμότητα των παραγόμενων προϊόντων που προκύπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων.
- Αντίκτυπο προϊόντων που προκύπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων στον εθνική οικονομία.
- Διατροφική αξία προϊόντων που προκείπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων.
- Παραδείγματα σύγχρονων βιώσιμων μονάδων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων
Συγγράμματα:
- «Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων», Σέμος Αναστάσιος Β.,2η έκδοση, εκδόσεις Ζήτη Πελαγία & Σια Ι.Κ.Ε. (2010)
- «Τιμές Γεωργικών Προϊόντων», Tomek G.T.& Harry M. Kaiser , Εκδόσεις Τζιόλα, Αθήνα 2021
Περίγραμμα Μαθήματος: Αρχείο PDF