Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer

Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων

703 Θ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

703 Θ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ( Επιλογής / Ώρες μαθήματος: 3 / Ώρες Εργαστηρίου: 0 / Πιστωτικές μονάδες: 4)

Περιεχόμενο μαθήματος: 

  • Ιστορική ανασκόπηση της διαδικασίας μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
  • Κατηγορίες προϊόντων και υποπροϊόντων που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες στην διαδικασία της μεταποίησης.
  • Εθνική και ενωσιακή νομοθεσία διαδικασίας μεταποίησης.
  • Είδη, συλλογή, αποθήκευση, μεθοδολογία μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων
  • Τυποποίηση, πιστοποίηση και εμπορευσιμότητα των παραγόμενων προϊόντων που προκύπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων.
  • Αντίκτυπο προϊόντων που προκύπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων στον εθνική οικονομία.
  • Διατροφική αξία προϊόντων που προκείπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων.
  • Παραδείγματα σύγχρονων βιώσιμων μονάδων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων

Συγγράμματα:

  1. «Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων», Σέμος Αναστάσιος Β.,2η έκδοση, εκδόσεις Ζήτη Πελαγία & Σια Ι.Κ.Ε. (2010)
  2. «Τιμές Γεωργικών Προϊόντων», Tomek G.T.& Harry M. Kaiser , Εκδόσεις Τζιόλα, Αθήνα 2021

Περίγραμμα Μαθήματος:  Αρχείο PDF